Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

"Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών"

Υπό την αιγίδα του Υπ.Ε.Π.Θ. & της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας

 

Εισηγήσεις Πρωτοβάθμιας


ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ

Αλταντζής Χρ. «Γλώσσα μετά … μουσικής»

Βαλσαμίδου Λ., Μαρσέλου Βα., Μπούκουρα Κλ., Πλιάσα Σ. «Μαθήματα νέων τεχνολογιών σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των ελληνικών Παιδαγωγικών Τμημάτων»

Βούκουνα Δ., Σιμωτάς Κ. «Οδυσσέας Ελύτης, υλοποίηση εκπαιδευτικού σεναρίου στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Moodle»

Γεωργιάδης Φ., Ζήσιμος Α. «Ευρωπαϊκός λαϊκός δια-πολιτισμός και νέες τεχνολογίες στο δημοτικό σχολείο: σχήμα οξύμωρο;»

Γούπος Θ., Βρυώνης Κ. «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η αναγκαιότητα θέσπισης κανονισμού εργαστηρίου Πληροφορικής»

Θεοδωρακάκου Μαρία, Καρασαββίδης Η. «Μια πρόταση αξιοποίησης του ψηφιακού βίντεο στην προσχολική εκπαίδευση»

Καλαμπούκας Η., Τσέτσιλας Γ., Μουχταρίδης Αθ. «Το νερό βράζει στους 100ο. Η ορθή γωνία βράζει στους 90ο. Το εκπαιδευτικό λογισμικό στη διδασκαλία και μάθηση των Φυσικών Επιστημών. Η περίπτωση του βρασμού»

Λιγνός Δ., Βαρσαμίδου Αθ., Ρες Γ. «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε στην Προσχολική Εκπαίδευση, παραγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με το λογισμικό Hot Potatoes»

Μακαρατζής Γ., Φωτιάδου Αν. «Από την Ανατολή στη Δύση: Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ένα εκπαιδευτικό λογισμικό για τη διδασκαλία της ιστορίας στο πρωτοβάθμιο σχολείο»

Μαρκαντώνης Χρ. «Σενάριο διδασκαλίας περιγραφικού κειμένου με την παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στο γλωσσικό μάθημα του Δημοτικού Σχολείου»

Μαρκαντώνης Χρ. «Σενάριο διδασκαλίας της διαστολής και συστολής των αερίων με το λογισμικό Μ.Α.Θ.Η.Μ.Α. στο Δημοτικό Σχολείο»

Μαστρογιάννης Α., Αλπάς Αλ. «Απειροστικός Λογισμός στο περιβάλλον του Cabri Geometry II. Μια διαχρονική προσέγγιση της εύρεσης του εμβαδού κύκλου»

Μητσάκη Αθ., Μητσάκης Δ., Σολομωνίδου Χρ. «Έρευνα και διδακτική παρέμβαση με θέμα: Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» στη Δ΄ τάξη ενός δημοτικού σχολείου στο πέταλο του Μαλιακού»

Μόκιας Ι. «Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού λογισμικού ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ στη διδακτική του Γλωσσικού μαθήματος – Η ανάδειξη της επικοινωνιακής διάστασης της Γλώσσας»

Παπούλιας Ν., Μπεμπή Ευ. «Εφαρμογή λογισμικού «Γεωγραφία – Γεωλογία» στο μάθημα της γεωγραφίας στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου»

Πιλάτου Β., Μαρινόπουλος Δ., Σολομωνίδου Χρ., Αθανασιάδης Κ., Ανδρεάδης Αλ. «Η ανάπτυξη ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού πακέτου με τη χρήση προσομοιώσεων για τη διδασκαλία των εποχών στη Στ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου»

Τερζίδης Σ., Φιλιππιάδης Γρ. «Αξιοποιώντας το ιστολόγιο (weblog) στο Δημοτικό Σχολείο. Η περίπτωση συνεργασίας μαθητών της Τετάρτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου»

Τριανταφυλλίδης Αβ., Κοφτερός Αλ., Σκέλλας Αντ. «Η παιδαγωγική αξιοποίηση της ανοικτής πλατφόρμας moodle ως εργαλείο μάθησης και συνεργασίας μεταξύ μαθητών απομακρυσμένων σχολείων, το παράδειγμα από 2 δημοτικά σε Ελλάδα και Κύπρο»

Φιλιππούσης Γ., Αναστασιάδης Π., Μανούσου Ευ., Τομαζινάκης Αρ., Γκίζα Π., Μαστοράκη Ε., Καρβούνης Λ. «Η Διαδραστική Τηλεδιάσκεψη στην υπηρεσία του Σύγχρονου Σχολείου. Καινοτόμα σχέδια διαθεματικής διδασκαλίας για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών, με την αξιοποίηση της τηλεδιάσκεψης. Μια εποικοδομιστική προσέγγιση με θέμα «Μεσόγειος Θάλασσα» - εφαρμογή για την Ε΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης»

Για να δείτε τα αρχεία ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε τον flash player. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για εγκατάσταση.


Επιμέλεια πρακτικών: Κολτσάκης Βαγγέλης - Σαλονικίδης Ιωάννης

Επιμέλεια δίσκου: Σαλονικίδης Ιωάννης

Μάιος 2008