Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

"Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών"

Υπό την αιγίδα του Υπ.Ε.Π.Θ. & της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Ο οπτικός δίσκος (DVD) που έχετε στα χέρια σας περιέχει τα πρακτικά του 1ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα 9, 10 και 11 Μαΐου 2008.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς σε επαφή με το εκπαιδευτικό λογισμικό, το διαδίκτυο και τη χρήση τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα σχολικά εργαστήρια. Επιπλέον, να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις και τις τάσεις στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση.

Ειδικότερα η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  • Εκπαιδευτικό λογισμικό (ψηφιακά εκπαιδευτικά πακέτα, νέα εκπαιδευτικά λογισμικά, Ελεύθερο Λογισμικό – Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα, συνοδευτικό πολυμεσικό υλικό των Νέων Βιβλίων Δημοτικού & Γυμνασίου, διδακτικές εφαρμογές εκπαιδευτικού λογισμικού του Υπ.Ε.Π.Θ.) 

  • Εκπαιδευτικές Πύλες, Δικτυακοί τόποι Σχολικών Μονάδων, Εκπαίδευση & ασφάλεια στο Διαδίκτυο  

  • Θέματα δημιουργίας, αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού και διδακτικής μεθοδολογίας . 

  • Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν κεντρικές ομιλίες, workshops (εργαστήρια), tutorials,  προφορικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις αφισών και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου που πλαισιώθηκαν από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων.

Η αξιολόγηση των εργασιών έγινε με σύστημα κριτών


 

Σημαντικό: Για να μπορείτε να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενα, επιτρέψτε την "εκτέλεση δέσμης ενεργειών" ή "στοιχείων ελέγχου ActiveX" κάνοντας κλικ στην μπάρα που θα εμφανιστεί και επιλέξτε "Να επιτρέπεται αποκλεισμένο περιεχόμενο"

Για να δείτε τα αρχεία ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε τον flash player. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για εγκατάσταση.


Επιμέλεια πρακτικών: Κολτσάκης Βαγγέλης - Σαλονικίδης Ιωάννης

Επιμέλεια δίσκου: Σαλονικίδης Ιωάννης

Μάιος 2008